Permanent makeup

Permanent make-up (PMU) er en tilføring av farge i huden ved en tynn akupunkturnål som går ca 0,5 mm ned i huden. De fleste som velger PMU ønsker å gjøre hverdagen enklere ved å friske opp, forsterke eller korrigere konturer og farger. PMU holder seg i flere år (2-5) men da er som regel både form og farge forandret eller borte. Det anbefales å ta refill før dette, og de fleste tar det ca 1 gang i 1-2 år. Noen må oftere og noen må sjeldnere.

PMU er ikke farlig når dette utføres av faglig kvalifisert personell. Brukes kun mineralske fargestoffer som er helt ufarlige og EU-godkjent tatoveringsmaskin og engangsnåler. Alt er medisinsk testet og godkjent og bransjen har ingen indikasjoner på at dette medfører noen som helst risiko.

Før behandling bør du ikke ta medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre (F.eks Globoid, Albyl-E, Dispiril) på grunn av økt blødningstendens.
Ved eyeliner PMU, vippe extensions og kontaktlinser må tas av.

Oftest må det «fylles på» farge 1-2 ganger for oppnå tilfredsstillende resultat. Påfyll kan gjøres etter ca 4 uker.

PMU kan ikke tas hvis du er gravid,
har HIV , har hepatit eller andre overførbare sykdommer ved åpne sår (kviser, eksem og andre hudirritasjoner) i tatoveringsområdet.